Защита за автомобили

Мрежи против градушка за автомобили

Мрежи против градушка за автомобили

Мрежите против градушка за автомобили не се различават от стандартните такива. Тяхната роля е да спре градовите зърна да не повредят металните части и стъклата на автомобила.

Най-важното нещо за една мрежа е нейния произход и устойчивостта й на атмосферни условия и УВ лъчи. Качествените мрежи имат живот 10 г., а понякога и повече. Те имат добра УВ стабилизация и структурата им не се нарушава от УВ лъчите. Затова, избирайте качествена мрежа, защото в противен случай може само да мислите, че имате защита и при по-сериозна градушка да видите мрежата и автомобила под нея с повреден външен вид.

Много важно нещо е и теглото на мрежата, което определя и нейната здравина. Качествените мрежи срещу градушка с с тегло 45-60 гр./кв.м., тъй като имат повече на брой нишки на един кв.см.

Но най-важното нещо за защитата на вашия автомобил е конструкцията, която държи мрежата. Тя трябва да е направена така, че ъгълът под който градушката пада върху мрежата да е колкото е възможно по-голям от 90°.  По този начин натоварването върху мрежата е много по-малко и рискът от разкъсване на мрежата при градушка с голям размер е почти никакъв. Другото предимство на добрата конструкция, е наклона на мрежата. Когато този наклон е достатъчно добър и мрежата е изпъната добре, градушката не образува джобове и не натоварва структурата. Поради тази причина, препоръчваме изграждането на дъговидни структури, при които тези рискове не съществуват.

Конструкцията трябва да е стабилна, да издържа на силни ветрове. За изграждането на такава структура се използват основно стоманени колове, анкерирани в бетон или захванати с котви в земята или към стационарни обекти – сгради, навеси и т.н.

Мрежата против градушка за автомобили може да бъде комбинирана и със защита от слънце. Ако желаете вашите автомобили да останат по-дълго време в добър вид и да не се напичат в горещите летни дни, използвайте комбинирана слънцезащитна мрежа, която ще ви предпази и от градушка. Понякога хората правят грешка и купуват евтина засенчваща мрежа, като очакват от нея да им осигури и защита от градушка. Не правете тази грешка, защото по-едрата градушка ще накъса вашата засенчваща мрежа. За комбинирана защита от градушка и слънце използвайте само мрежа от HDPE влакно с дебелина 0.32 мм.

Предимството на мрежата против градушка пред другите защити е, че тя ви осигурава надеждност и спокойствие, когато автомобилът ви е под нея и когато структурата е направена професионално. Недостатъкът е, че тя е стационарна и не може да я премествате когато пътувате. Използва се най-много за автокъщи, автопаркинги, както и в домашни условия, където вашият автомобил стои дълго време.

Мрежи против градушка за автомобили
5 (100%) 1 гласа

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *