Мрежи

Мрежа за градушка с универсално приложение

Мрежата за градушка предпазва различни растения, обекти и предмети от това неблагоприятно климатично явление. Съвременната мрежа за градушка е произведена от висококачествени материали на базата на специализираната синтетика и специалните полиетилени и пластмаси, които са универсални. Повишените изисквания на клиентите към мрежата за градушка са тя да не гние, да не корозира и да не ръждясва. Задължително е мрежата за градушка да издържа дълго на различни климатични условия през четирите сезона на годината – мъгла, силен вятър, дъжд, сняг, скреж, градушка, силна слънчева топлина и светлина, много ниски и много високи температури. Ако тя отговаря на всички тези условия е най-удачният вариант да се използва за предпазване от градушка.

Когато се налага мрежата за градушка да защитава селскостопански култури, тя се монтира на специално построена конструкция. Това става на относително неголеми площи. Освен от градушка, тази мрежа може да защитава зеленчуците, лозята, къпините, малините, боровинките, ягодите и цветята, като и повечето видове зеленчуци и ниските овошки от птици, които унищожават плодовете им, когато те вече са узрели. Може успешно да бъде използвана против скакалци и други насекоми, които също могат напълно да унищожат реколтата. За да бъда надеждно закрепена и да служи дълго и ефективно, мрежата за градушки е необходимо да се монтира от професионална фирма, която да осигури и последващата и поддръжка, от която тя се нуждае.

През последните години все повече български фермери проявяват нескрит интерес към мрежа за градушка, тъй като нейните качества вече са доказани в развитите агро страни. Въпреки направените инвестиции, реколтата, която се предпазва от мрежа за градушка е богата и качествена. Тя е защитена всеобхватно от различни видове вредители и на практика възможностите за щети са минимални. Когато Вашите зеленчуци, плодове, цветя, лозя или кореноплодни са защитени от мрежа за градушки, използването на пестициди и хербициди във Вашето стопанство намалява значително. По този начин Вие ще произвеждате качествена и екологично чиста продукция, чиято цена е доста по-висока на националните и световните пазари.

Мрежата за градушки може да се използва за предпазване на всичко, което е застрашено в следствие на валежи от град. Това се отнася за лесно чупливи материали или автомобили. Градушката може да нанесе значителни щети на кола, която е оставена на открито, когато вали. Много често тези щети са неотстраними. Ако тя е под навес с мрежа за градушка, нейната безопасност е гарантирана. Мрежата за градушка предпазва още от силно слънчево греене и слана. По този начин не само насажденията могат да бъдат запазени от измръзване или унищожаване през ранната пролет или през късната есен. Универсалното приложение на мрежата за градушка, нейната дълготрайност и ефективност я правят много предпочитан продукт за предпазване на различни обекти и предмети от неблагоприятни явления. В бъдеще нейната роля в селското стопанство все повече ще се увеличава.

Тя може да бъде монтирана на всякакви терени, независимо от релефа и на различна височина. Издържа на разнообразни климатични условия и не се нуждае от поддръжка. Когато имаме такава мрежа в градината си или на лозето, продукцията се увеличава многократно, а нейното качество се подобрява. Това я прави незаменим помощник на фермера.

Мрежа за градушка с универсално приложение
5 (100%) 1 гласа

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *