Конструкции

Конструкция за защита от градушка

Конструкция за защита от градушка

Градушката е един от основните неприятели на селскостопанските култури и на всеки фермер. Тя пада основно през топлия период на годината, когато растенията се развиват и плододават. Интензивната градушка може да нанесе щети за крупни суми и да унищожи селскостопанската реколта до 100%.

Най-надеждната защита от ледените късове си остават мрежите против градушка, които се закрепват на специални конструкции за защита от градушка различни обекти и предмети. Те са изработени по специален метод, който им осигурява стабилност, дълъг живот и надеждност при защитата на селскостопанските култури. Конструкцията за защита от градушка може да се използва при разнообразни насаждения. Те се прилагат най-вече за защита на лозя, зеленчуци, площи, засети с къпини и малини, цветя или нискостъблени видове овошки като кайсии, праскови, някои сортове череши и други.

През последните години модерното земеделие и успешното отглеждане на споменатите култури изисква наличието на конструкция против градушки. Това гарантира богата и качествена реколта, която може да се реализира успешно на пазара на висока цена.

Ние можем да осигурим на фермерите цялостно изграждане и поддръжка на конструкцията за мрежа против градушка. Това не е лесен процес и е задължително да се извършва от професионалисти със знания и умения в сферата, каквито безспорно сме ние.

За да се изгради подобна конструкция се необходими инструменти и качествени материали. В зависимост от големината площите, които ще предпазват, конструкциите се изграждат за определен период от време при стриктно спазване на конкретната технология.

Основното за всяка конструкция за защита от градушка е здравината и стабилността. Това се постига с качествените материали, от които са изградени отделните елементи от конструкцията и с тяхното надеждно поставяне. Тя трябва да издържа на всякакви неблагоприятни климатични условия като бури, снегове, дъждове, силен вятър, много ниски и много високи температури, обледенявания и други. Това налага да се подходи много сериозно към монтажа на конструкцията.

Когато тя е надеждно поставена, може да издържи дълго време, само с регулярна поддръжка и смяна на някои елементи. По този начин фермерите няма да се безпокоят за реколтата си, когато вали градушка.

Конструкцията за защита от градушки може да предпазва насажденията и от други вредители. Например тя успешно ограничава нападенията от различни видове птици, които често изкълвават плодовете на растенията – най-често на плодните дръвчета или лозята. Мрежата на конструкцията затруднява в много голяма степен достъпа на птиците до посевите, без да ги наранява. Ако нейната плетка е по-ситна, може успешно да защитава растенията и от различни видове насекоми и особено от скакалци, които в южните райони могат да унищожат реколтата напълно.

Конструкцията за защита от градушки осигурява безпроблемно проветряване на културите, нормалния достъп на кислород, слънчева светлина и топлина. Тя позволява дъждът безпрепятствено да прониква при растенията и да ги напоява. По този начин конструкциите по никакъв начин не оказват влияние върху нормалното развитие на посевите. Те единствено надеждно и сигурно ще ги защитят от градушки и други неприятели, ще им осигурят нормално развитие и качествена продукция за стопаните.

Изборът конструкция за защита от градушки е модерен, далновиден и инвестицията се изплаща много бързо. Ние ще монтираме конструкцията във възможно най-кратки срокове и ще направим всичко възможно веднага да усетите предимствата за Вашето стопанство.

 

Конструкция за защита от градушка
4.3 (86.67%) 3 гласа

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *